Ceturtdien, 3. jūnijā, Noziedzības novēršanas padome apstiprināja Tieslietu ministrijas (TM) izstrādāto Noziedzības novēršanas padomes rīcības plānu, kas ir stratēģiskais rīcības plāns laikaposmam no 2021. gada līdz 2026. gadam, portālu "Delfi" informēja TM pārstāvis Andris Vitenburgs.

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa uzdevumā sēdi vadīja Ministru prezidenta biedrs un tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

"Ar mērķi sekmēt iestāžu koordināciju noziedzības novēršanā 2020. gada septembrī valdība paplašināja Padomes sastāvu un funkcijas. Apstiprinot stratēģisko rīcības plānu, Padome ir izpildījusi pirmo tai izvirzīto uzdevumu – noteikusi stratēģiskos rīcības virzienus un konkrētus pasākumus, lai efektīvāk cīnītos pret noziedzību, īpaši korupciju un organizēto noziedzību, kas apdraud valsts drošību un ekonomisko stabilitāti," sacījis Bordāns.

Noziedzības novēršanas padomes apstiprinātais rīcības plāns tiks nosūtīts Nacionālās drošības padomes locekļiem un Ministru kabineta locekļiem. Plāns būs pieejams arī Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Noziedzības novēršanas padomes sēdē apsprieda arī TM sagatavoto pārskatu par noziedzīgi iegūtas mantas konfiskācijas piemērošanas efektivitāti 2020. gadā, kā arī tiesībaizsardzības un drošības iestāžu kriminālizlūkošanas analītisko ziņojumu par 2020. gadu un par krāpšanām digitālajā vidē un to apkarošanas risinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!