Foto: F64
Uzņēmumu reģistrs (UR) saņēmis Andra Jančevska iesniegumu, kurā valsts galvenajam notāram lūgts pilnībā atcelt politisko partiju apvienības "Par labu Latviju" reģistrāciju, apstiprināja UR.

Privātpersonas iesniegums saņemts 27.jūlijā, un tajā norādīts, ka partiju apvienības "Par labu Latviju" nosaukums ir ļoti līdzīgs biedrības "Kustība par Labu Latviju" nosaukumam, tāpēc galvenajam notāram Ringoldam Balodim tiek lūgts atcelt 22.jūnija lēmumu par politiskās apvienības reģistrāciju.

Pēc likuma šāds iesniegums jāizskata mēneša laikā.

"Kustību Par labu Latviju" šā gada aprīlī nodibināja vairāki uzņēmēji un pašvaldību vadītāji, kas galvenokārt saistīti ar Tautas partiju (TP) un LPP/LC, un to vadīja telekompānijas LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis.

Savukārt 12.jūnijā Rīgā tika nodibināta partiju apvienība "Par labu Latviju", kuru veido Tautas partija (TP), LPP/LC, politiskā apvienība "Ogres novadam", partija "Latgales tauta", partija "Vienota Rēzekne", un par tās valdes priekšsēdētāju kļuvis kādreizējais Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis.

Kustība "Par labu Latviju" un jaunizveidotā partiju apvienība "Par labu Latviju" parakstīja arī sadarbības memorandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!