Bijušo Ukrainas vicepremjeri Jūliju Timošenko apsūdz līdzdalībā viena miljarda ASV dolāru atmazgāšanā caur "Aizkraukles Banku" Latvijā.
Sestdien Ukrainas nodokļu iestādes paziņoja par Ukrainas energokompānijas JESU ("Jedinije energetičeskije sistemi Ukraini") līdzdalību naudas atmazgāšanā caur banku "Slavjanskij", no kuras tālāk nauda pārskaitīta caur "Aizkraukles Banku". Timošenko agrāk bija JESU prezidente.

Ukrainas Valsts nodokļu administrācijas paziņojumā presei uzsvērts, ka Latvijas tiesību sargājošās institūcijas nodevušas dokumentus, kuros "apstiprināta Timošenko līdzdalība bankas "Slavjanskij" darbībā, kas bija vērsta uz naudas atmazgāšanu".

Latvijas "Aizkraukles Bankā" atvērts "Slavjanskij" multivalūtas konts, caur kuru viens miljards ASV dolāru (613 miljoni latu) tika pārskaitīts uz banku "First Trading Bank", kas reģistrēta Nauru.

Timošenko šīs apsūdzības noliedz un uzskata par "politiskām".

Iepriekš Ukrainas prokuratūra izvirzījusi Timošenko apsūdzību gāzes kontrabandā, dokumentu viltošanā un nodokļu nenomaksāšanā īpaši lielos apmēros. Viņai piemērots drošības līdzeklis - paraksts par neizbraukšanu.

Pagājušajā mēnesī pēc ziņām par viņas nelikumīgo darbību Timošenko tika atcelta no vicepremjeres amata. Ukrainas valdībā viņa atbildēja par enerģētikas kompleksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!