Foto: LETA

Partijā "KPV LV" tiek apsvērta iespēja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās kā vienu no saraksta līderiem virzīt Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāju Kasparu Ģirģenu (KPV LV), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Starp potenciālajiem partijas vēlēšanu saraksta līderiem tiek minēti arī Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Roberts Spručs (KPV LV) un Saeimas deputāts Aivars Geidāns (KPV LV).

"KPV LV" kontekstā līdz šim lielākās publiskās spekulācijas ir bijušas par to, vai EP vēlēšanās varētu kandidēt partijas līderis Artuss Kaimiņš, kuram Latvijā draud kriminālatbildība apsūdzībās par iespējamu partijas nelikumīgu finansēšanu.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) otrdien raidījumā "1:1" norādīja, ka Kaimiņš ir izlēmis nekandidēt EP vēlēšanās un arī Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs nav izteicis vēlēšanos kandidēt.

Vienlaikus viņš norādīja, ka vēl nav zināms partijas valdes lēmums, taču vēlēšanos kandidēt EP vēlēšanās izteikuši Spručs, Kaspars Ģirģens un Geidāns, apstiprina Nemiro.

Pašlaik EP vēlēšanām pieteikti desmit kandidātu saraksti, no kuriem uz vietām EP pretendē 151 kandidāts.

Kandidātu listes var pieteikt līdz 21. martam.

EP vēlēšanas notiks maija izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!