Foto: DELFI
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) apsver iespēju uzstādīt novērošanas kameras Brīvības ielā 207 ap bijušā velotreka "Marss" teritoriju Teikā, aģentūra LETA noskaidroja VNĪ.

Uzņēmumā norādīja, ka būvdarbu aktivitātes Brīvības ielā 207 šobrīd nav uzsāktas. Pagājušajā nedēļā, teritorijas sakārtošanas nolūkos notika zemesgabalu norobežojošā žoga sakopšanas darbi - tas tika nokrāsots, bet, neskatoties uz to, atkal ir aprakstīts ar uzrakstiem.

"Piektdien teritorija tika apsekota un tika vērtētas novērošanas kameru uzstādīšanas iespējas," norādīja VNĪ.

VNĪ arī atgādināja, ka šobrīd spēkā esošais 2017. gada valdības lēmums par Valsts drošības dienesta ēkas celtniecību Brīvības ielā 207 VNĪ ir saistošs. Vienlaikus VNĪ norādīja, ka respektē sabiedrības izteikto velmi pēc sakārtotas vides sev apkārt, ja Saeimā vai valdībā tiks lemts citādi, VNĪ rīkosies saskaņā ar pieņemtajiem lēmumiem.

Piektdien sociālajos tīklos Teikas apkaimes aktīvisti pauda satraukumu par aktivitātēm šajā teritorijā. Teikas apkaimes biedrības valdes priekšsēdētāja Selīna Vancāne pastāstīja, ka aktīvistu satraukumu izraisījusi vairāku cilvēku darbošanās bijušā velotreka teritorijā, kā arī kabeļu vilkšana no blakus esošās daudzdzīvokļu ēkas jumta.

Tāpat satraukumu raisījis tas, ka Ropažu ielā blakus bijušajam velotrekam slēgta auto stāvēšanas iespēja, kas iepriekš bijusi atļauta.

Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienestam (VDD), tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

VDD aģentūru LETA informēja, ka lēmums par jaunas VDD ēkas celšanu šajā vietā pieņemts 2017.gadā, bet šogad tikšot sākta būvniecība. VDD līdz šim neesot informējis sabiedrību par ieceri, jo neesot bijis tiesīgs publiskot informāciju, lai nepārkāptu likuma "Par valsts noslēpumu" normas. Tomēr tagad, ņemot vērā sabiedrības interesi, pieņemts lēmums deklasificēt daļu informācijas par plānoto VDD attīstības projektu.

Jauna ēka VDD esot nepieciešama, jo pašlaik VDD ir izvietots vairākās ēkās un dienesta rīcībā esošās telpas esot nolietojušās. "Ņemot vērā tehnoloģiju attīstību un aizvien pieaugošos drošības izaicinājumus", VDD pašreizējās telpas tuvākajā nākotnē kļūšot neatbilstošas VDD kā NATO un Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts specdienesta vajadzībām un vairs nespējot "pilnvērtīgi nodrošināt dienesta attīstību". Šī iemesla dēļ dienestam esot nepieciešamas "jaunas, piemērotas telpas, kas ļautu reaģēt uz mūsdienu drošības izaicinājumiem".

Patlaban iedzīvotāju iniciatīva par parka izveidi tiek skatīta Saeimas Nacionālās drošības komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!