Foto: F64
Aizsardzības ministrija (AM) pieļauj iespēju palielināt Afganistānā dienējošo karavīru skaitu, portālam "Delfi" apstiprināja AM pārstāve Dace Ankipāne.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) šo jautājumu apspriedis ar ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi, kā arī interesi par Latvijas karavīru skaita palielināšanu misijās Afganistānā izteikusi arī NATO.

Ankipāne informēja, ka karavīru skaitu var palielināt tikai nākamgad un maksimāli tie varētu būt 20 karavīri. Tas, cik karavīru skaita palielināšana valstij varētu izmaksāt un vai tam būs nepieciešams papildus finansējums, AM pagaidām nekomentē, jo šis jautājums vēl tiek risināts.

Patlaban NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos dien 174 Latvijas karavīri, no kuriem 34 dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, veicot Afganistānas Nacionālās armijas vienības vadības un karavīru apmācību šīs valsts austrumu provincēs.

Pērn decembra sākumā ASV prezidents Baraks Obama paziņojis par 30 000 karavīru lielu papildspēku nosūtīšanu uz Afganistānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!