Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Līdzšinējais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) sācis meklēt darbu, kurā varētu likt lietā savu pieredzi sabiedriskās politikas izstrādē un īstenošanā, vēlams, Eiropā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Linkaita pārstāvētais politiskais spēks "Konservatīvie" 14. Saeimas vēlēšanās neieguva nepieciešamo vēlētāju atbalstu, tāpēc šī partija nākamajā Saeimā nebūs pārstāvēta.

Linkaits savā vietnes "LinkedIn" profilā publicējis paziņojumu, ka pēc četriem gadiem aktīvajā politikā, kā arī satiksmes ministra amatā viņš atgriežas "parastajā" dzīvē.

Viņš pauž cerību, ka pēdējo gadu laikā ir panācis zināmu progresu Latvijas sabiedriskā transporta infrastruktūras modernizācijā, to padarot cilvēciskāku, ilgtspējīgāku un iekļaujošāku.

Tāpat Linkaits min, ka šo četru gadu laikā viņš piedalījies lemšanā par ceļu attīstības ilgtermiņa stratēģiju, valsts autoceļu uzturēšanas reformu, dzelzceļa pārveidi par sabiedriskā transporta sistēmas mugurkaulu, investīcijām lielpilsētu transporta jomā un topošo vienoto biļešu sistēmu.

Linkaits arī min paveikto, lai pilsētas nodrošinātu ar jauniem vilcieniem, tramvajiem un autobusiem, kā arī īstenoto ostu reformu.

Paziņojumā Linkaits norāda, ka, izmantojot viņa neseno un iepriekšējo pieredzi sabiedriskās politikas izstrādē un īstenošanā, viņš ir gatavs izskatīt piedāvājums vecākā padomdevēja amatā, vēlams Eiropā.

Jau ziņots, ka vietnē "LinkedIn" par gatavību jauniem profesionāliem izaicinājumiem pavēstījis arī aizejošās valdības veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!