Foto: LETA
38% iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējai Valsts kontrolierei Ingūnai Sudrabai, kurai janvārī noslēdzas pilnvaru termiņš amatā, arī turpmāk būtu jāstrādā valsts pārvaldē, bet salīdzinoši mazāk iedzīvotāju vēlas, lai viņa iesaistītos politikā, liecina pētījumu aģentūras "TNS" aptauja, kas veikta sadarbībā ar telekompāniju LNT.

16% uzskata, ka Sudrabai būtu jāveido jauna partija, savukārt 8% - ka jāiesaistās politikā kādā no esošajām partijām.

Vēl 8% uzskata, ka Sudrabai jāieņem amats kādā privātā kompānijā, bet 2% vēlētos, lai viņa turpinātu palikt Valsts kontrolē kādā citā amata.

3% aptaujāto norādījuši citus iespējamos variantus par to, kādu amatu, pēc termiņa beigšanās Valsts kontroles vadītājas amatā, būtu jāieņem Sudrabai.

Vairāk nekā ceturtajai daļai jeb 26% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa jautājumā par Sudrabas darba gaitām pēc jaunā gada.

Pati Sudraba jau iepriekš atzinusi, ka vērtēs iespējas iesaistīties politikā, taču viņa sevi neredzot kādā no pašreizējām partijām.


Tikmēr koalīcija uzskata, ka valsts kontroliera amatu nākamajam termiņam
jāmeklē nepolitiski kandidāti no nozares profesionāļu - auditorkompāniju - vidus
, pirmdien spriests koalīcijas sadarbības padomes sēdē.

Partijas "Vienotība" priekšlikumu nākamo kontrolieri meklēt nevis no augstākās ierēdniecības vai politiķu, bet gan no auditoru vidus pirmdien atbalstījusi Nacionālā apvienība (NA), savukārt Reformu partija (RP) lūgusi lēmuma pieņemšanu atlikt uz nedēļu, lai pagūtu izdiskutēt savā lokā, portālam "Delfi" pastāstīja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!