Foto: F64

Lielākā daļa jeb 77,2% no aizbraukušajiem Latvijas iedzīvotājiem neplāno atgriezties dzimtenē, liecina Latvijas Universitātes pētnieku grupas sadarbībā ar portālu ”Draugiem.lv” veiktais pētījums.

Aptaujas dati liecina, ka 65,1% aizbraukušo plāno palikt ārzemēs ilgāk par pieciem gadiem, 12,1% plāno pārcelties uz citu valsti, bet tikai 22,8% plāno atgriezties mājās.

Par galveno aizbraukšanas iemeslu 22% aptaujāto atzinuši kredītsaistības un nespēju segt ikmēneša maksājumus, 19% - nedrošību par savu nākotni, bet 14% - bezdarbu un grūtības atrast darbu.

Aizbraukušajiem Latvijā lielākoties palikušie radinieki ir vecāki (vairāk nekā 40% aptaujāto), brāļi un māsas (vairāk nekā 30%). Savukārt skolas vecuma bērni un bērni, kas vecāki par 18 gadiem, Latvijā palikuši mazākam aizbraukušo skaitam – mazāk kā 10%.

Pašlaik portāla reģistrēto lietotāju skaits ir aptuveni 1,2 miljoni cilvēku, no kuriem aptuveni 20% to apmeklē no ārzemēm – pārsvarā no Lielbritānijas, Īrijas, Vācijas, Zviedrijas un Norvēģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!