Foto: DELFI
Arvien mazāk Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi atteikties no politiskajām brīvībām apmaiņā pret ekonomiskā stāvokļa uzlabošanos, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Pērn decembrī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem ticis lūgts vērtēt, vai, lai panāktu iedzīvotāju ekonomiskā stāvokļa uzlabošanu, ir pieļaujama neliela politisko brīvību ierobežošana.

Vairākums jeb 56% aptaujāto norādīja, ka viņi kopumā nepiekristu atteikties no politiskajām brīvībām ekonomiskā stāvokļa uzlabošanās dēļ - 30% respondentu atteikumam no politiskām brīvībām ekonomiska labuma dēļ drīzāk nepiekrīt, bet vēl 26% tam nepiekrīt pilnībā.

Pērn fiksētais rezultāts kopumā ir par astoņiem procentpunktiem augstāks nekā 2016. gadā, sasniedzot augstāko rezultātu mērījumu vēsturē.

Atteikties no politiskajām brīvībām ekonomiska izdevīguma dēļ kopumā būtu gatavi 24% iedzīvotāju, kas ir par 12 procentpunktiem mazāk nekā 2016.gadā, tāpat sasniedzot vēsturiski zemāko līmeni. Augstākais rādītājs fiksēts 2003. un 2010.gadā, kad šādam viedoklim kopumā piekrita 45% aptaujāto.

Vēl katrs piektais respondents nespēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!