Foto: LETA
Pirmdien noslēdzas partiju sarakstu iesniegšana Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) pašvaldību vēlēšanām un 47% Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem jau ir izlēmuši, par ko balsos šajās pašvaldību vēlēšanās, liecina pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, aprīlī veiktais pētījums.

Salīdzinoši biežāk izvēli jau ir izdarījuši cittautieši, pilsoņi, kas ģimenē nerunā latviski, rīdzinieki, kā arī Rīgas reģionā dzīvojošie.

Savukārt 43% Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu atzīst, ka vēl līdz šim nav izlēmuši, par ko balsot pašvaldību vēlēšanās (16% - noteikti nē;, bet 27% - drīzāk nē).

Salīdzinoši biežāk izvēli nav izdarījuši pilsoņi vecumā no 18 līdz 29 gadiem, latvieši, cilvēki, kas ģimenē runā latviski, citu pilsētu iedzīvotāji, Vidzemes reģiona iedzīvotāji, kā arī iedzīvotāji ar ienākumu līmeni uz vienu ģimenes locekli no 101 līdz 200 latiem mēnesī.

10% Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir nolēmuši nepiedalīties vēlēšanās.

Aptauja notika no 2013.gada 16. līdz 18. aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 8050 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!