Foto: LETA
Aptuveni puse (49%) aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem personīgi nevēlētos, lai Valdis Zatlers atkārtoti tiktu ievēlēts par Valsts prezidentu, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" šā gada martā veiktais pētījums.

17% no 600 aptaujātajiem iedzīvotājiem noteikti nevēlētos, lai Zatlers tiktu atkārtoti ievēlēts par Valsts prezidentu, savukārt trešdaļa aptaujāto (32%) gadiem to drīzāk nevelētos.

Pretējās domās ir 37% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem: 30% pauž viedokli, ka drīzāk vēlētos, lai Zatlers atkārtoti kļūtu par Valsts prezidentu, savukārt 7% to vēlētos noteikti.

12% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

47% aptaujāto kopumā ir apmierināti ar Zatlera līdzšinējo darbību, savukārt 41% ar to ir neapmierināti.

Ar Valsts prezidenta līdzšinējo darbību pilnībā apmierināti ir 6% aptaujāto, savukārt drīzāk apmierināti ir 41% aptaujāto. Drīzāk neapmierināti ar Zatlera līdzšinējo darbību ir 29% aptaujāto, savukārt pilnībā neapmierināti ir 12% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

12% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptaujaveikta no šā gada 8. līdz 10. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!