Foto: DELFI
Vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju 2011.gadā apņemas pilnveidot sevi, apgūstot jaunas zināšanas un prasmes, 29% apņemas vairāk sportot un veselīgāk dzīvot, bet 25% - mierīgi pārlaist ekonomikas krīzi, liecina "Swedbank" veiktais pētījums.

Aptauja liecina, ka šogad izteiktās apņemšanās ir daudz optimistiskākas, jo iedzīvotāji vēlas sevi pilnveidot un straujāk tiekties pēc sasniegumiem. Pieci procenti pat apņēmušies pārvērst savu hobiju par biznesu, 11% nolēmuši pievērsties garīgiem meklējumiem, un tikai 14% no respondentiem nevēlas apņemties neko, lai neradītu vilšanos.

Pērn ceturtā izplatītākā apņemšanās 2010.gadam bija atrast darbu, bet 2011.gadam tā ir spēt nokārtot savas parādsaistības.

Stiprā dzimuma pārstāvji salīdzinoši biežāk nekā daiļais dzimums nākamajā gadā apņēmušies atrast darbu (21% vīriešu un 12% sieviešu). Tāpat vīrieši 2011.gadā vairāk apņēmušies izzināt savas dzīves jēgu (14% vīriešu un 9% sieviešu) un atteikties no sliktajiem ieradumiem (15% vīriešu un 7% sieviešu). Savukārt sievietes pat divas reizes biežāk nekā vīrieši apņēmušās sākt plānot savu budžetu, kas, iespējams, saistīts ar citu sieviešu vidū izplatīto apņemšanos 2011.gadam – doties sen kārotā ceļojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!