Foto: DELFI

Iedzīvotāji Covid-19 krīzes laikā vispozitīvāk vērtē epidemiologu rīcību, bet valdības darbu šajā laikā pozitīvi vērtē 46,4% iedzīvotāju, atsaucoties uz pētījumu centra SKDS veiktu aptauju, vēstīja raidījums "TV3 Ziņas".

No visām Covid-19 apkarošanā iesaistītajām amatpersonām visvairāk jeb 70,6% iedzīvotāju uzticas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktoram Jurijam Perevoščikovam.

Tikmēr 55,3% iedzīvotāju, kas ir otrais augstākais rādītājs, uzticas premjerministram Krišjānim Kariņam (JV), kamēr 27% aptaujāto norādījuši, ka politiķim tomēr neuzticas. Savukārt veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) uzticas 54,5% iedzīvotāju, bet 30,8% respondentu snieguši pretēju atbildi.

Arī no visām Covid-19 apkarošanā iesaistītajām iestādēm visaugstāk atzinīgāk iedzīvotāji vērtē SPKC. Centra rīcību pozitīvi vērtē 63,7% respondentu, bet negatīvi - 11,2%. Tikmēr Veselības ministrijas darbu jaunā koronavīrusa izplatības novēršanā pozitīvi vērtē 55,2% iedzīvotāju, savukārt 21,5% tomēr norādījuši, ka ministrijas darbu vērtē negatīvi.

Abām minētajām iestādēm pēc iedzīvotāju vērtējuma seko Ministru kabinets. No visiem respondentiem 46,4% valdības darbu vērtē kā pozitīvu, kamēr 21,8% tomēr raugās uz to negatīvi.

Arī krieviski runājošo respondentu vidū Perevoščikovs tiek vērtēts kā uzticamākā amatpersona no Covid-19 apkarošanā iesaistītajām. Teju divas trešdaļas jeb 63% aptaujāto norādījuši, ka uzticas SPKC epidemiologam, kamēr 17,1% snieguši pretēju atbildi.

Tikmēr otrajā vietā krievvalodīgo respondentu vidū ierindojusies Viņķele, kurai uzticas 38,1%, bet neuzticas - 41%. Aptaujas rezultāti liecina, ka Kariņam šajā situācijā krievvalodīgie respondenti uzticas mazāk nekā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Tāpat respondenti Putinam uzticas vien par 2 procentpunktiem mazāk nekā Viņķelei, proti, 36,1% šīs grupas aptaujāto uzticas Krievijas prezidentam, savukārt 33,7% - neuzticas.

Jau ziņots, ka Latvijā pēdējās diennakts laikā reģistrēti deviņi ar jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, savukārt līdz šim infekcija apstiprināta 748 personām.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti divi Covid-19 pacienti, bet kopumā patlaban stacionārā ārstējas 43 ar jauno koronavīrusu sasirgušie, no viņiem 40 ir ar vidēji smagu un trīs ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāriem līdz šim izrakstīti 67 Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Līdz šim 133 iedzīvotājiem ir noteikti divi negatīvi kontroles testu rezultāti uz Covid-19, kas liecina, ka šie Covid-19 pacienti ne tikai izveseļojušies no Covid-19, bet arī atbrīvojušies no jaunā koronavīrusa klātbūtnes organismā, norāda SPKC, piebilstot, ka lēmumu par izolācijas pārtraukšanu Covid-19 pacientiem pieņem ģimenes ārsts.

Kā ziņots, saistībā ar Covid-19 pandēmiju no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!