Foto: AFP/Scanpix

Ja Latvijas iedzīvotājiem būtu iespēja vēlēt ASV prezidentu, gandrīz puse nobalsotu par ASV prezidenta amata kandidāti no Demokrātu partijas Hilariju Klintoni, liecina pētījumu aģentūras SKDS sadarbībā ar pētniecisko organizāciju tīklu WIN veiktās aptaujas dati.

Atbildot uz jautājumu, par ko, ja personai būtu jābalso par kādu no ASV prezidenta kandidātiem, tiktu atdota sava balss, 45,8 % norādīja, ka balsotu par Klintoni.

Par Republikāņu partijas kandidātu Donaldu Trampu balsotu divreiz mazāk cilvēku - viņu kā savu izvēli atzīmēja 22,4 % respondentu. Savukārt vēl teju trešdaļai nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Gandrīz trešdaļas respondentu ieskatā Klintonei ASV izdotos vadīt tikpat labi kā pašreizējam ASV prezidentam Barakam Obamam, savukārt vēl 16,7 % šķiet, ka viņai tas izdotos pat labāk. Aptuveni piektdaļa iedzīvotāju ir noskaņota skeptiskāk, norādot, ka Klintone ASV vadītu sliktāk par Obamu. 32,7 % aptaujāto nevarēja sniegt konkrētu vērtējumu.

Vērtējot Trampa spējas vadīt valsti, 45,1 % respondentu pauda pārliecību, ka viņam ASV vadīšana padotos sliktāk nekā Obamam. Astoņi procenti aptaujāto uzskata, ka Tramps ASV vadītu tikpat labi kā Obama, bet 17,5 % – ka ASV vadīšanā Trampam veiktos vēl labāk. Gandrīz piektdaļa aptaujāto norādīja, ka tai grūti novērtēt amata kandidātu spējas vadīt valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!