Foto: Publicitātes attēli
Ja Saeimas vēlēšanas notiktu jūlijā, visvairāk vietu parlamentā – 27 - iegūtu apvienība "Vienotība", kurai pa pēdām ar 26 vietām sekotu "Saskaņas centrs" (SC), liecina pētījumu studijas "Factum" aptauja.

Saskaņā ar aptaujas datiem, tālāk sekotu Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) ar 20 vietām, Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK ar 13 vietām, apvienība "Par labu Latviju!" (PLL) iegūtu 8 vietas, bet kā pēdējā parlamentā tiktu PCTVL ar 6 vietām.

"Factum" norāda - lai gan SC joprojām ir augstākais vēlētāju atbalsts Latvijā kopumā jeb 24%, "Vienotība" ar nedaudz zemāku kopējo atbalstu jeb 23% tomēr iegūtu par vienu vietu vairāk, ņemot vērā iespējamo balsu sadalījumu vēlēšanu apgabalos.

Jūlijā ir turpinājies jau iepriekšējos mēnešos vērojamais atbalsta ZZS, secina "Factum". Kā neatbilstoši zemu līdzšinējam publicitātes līmenim pētījuma veicēji vērtē atbalstu PLL, kura, piemēram, Rīgā iegūtu tikai 2 no 29 šī vēlēšanu apgabala vietām.

"Factum" norāda, ka citu sarakstu vidū tuvākais pretendents piecu procentu barjeras pārvarēšanai ir partija "Par prezidentālu republiku" ar 3-4% vēlētāju balsu, kamēr pārējiem sarakstiem pēdējie divi kampaņas mēneši jāuzsāk ar mazāk kā viena procenta atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!