Foto: F64

Trešdaļa jeb 35% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta Jāņa Maizīša virzīšanu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadībā. 10% - noteikti atbalsta, bet 25% - drīzāk atbalsta, atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT pētījums.

Salīdzinoši lielāks atbalsts Maizīša kandidatūrai ir šādu sociāli demogrāfisko grupu vidū – latvieši, Kurzemē un Zemgalē dzīvojošie, lauku teritoriju iedzīvotāji, vadītāji un augstākā līmeņa speciālisti, kā arī aptaujātiem ar augstākiem ģimenes ienākumiem (300 lati un vairāk uz cilvēku mēnesī).

Tikai 18% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norāda, ka viņi ir pret Maizīša virzīšanu SAB vadītāja amatā (8% - noteikti neatbalstu; 10% - drīzāk neatbalstu). Savukārt gandrīz pusei jeb 47%, aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Salīdzinoši biežāk grūtības paust viedokli par Maizīša kandidatūru ir jauniešiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem, sievietēm, cittautiešiem, nepilsoņiem, iedzīvotājiem ar pamatizglītību, kā arī mājsaimniecēm.

Aptaujā laikā no 5. līdz 7.martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujāti 750 ekonomiski aktīvie Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau ziņots, ka Nacionālās drošības padome nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku, bijušo ģenerālprokuroru Maizīti. Par SAB direktora apstiprināšanu būs jālemj Saeimai.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!