Ja 10.Saeimas vēlēšanas notiktu šajā nedēļas nogalē, visvairāk vēlētāju balsu saņemtu politisko partiju apvienība "Vienotība", par kuru balsotu 15% vēlētāju.

Pusmēneša laikā "Vienotības" atbalstītāju skaits pieaudzis par pieciem procentpunktiem, un tā kļuvusi par populārāko politisko organizāciju, liecina pētījumu kompānijas "GfK" veiktais partiju un politiķu popularitātes pētījums, ar kuru svētdien iepazīstināja telekompānijas LNT raidījums "Top 10".

Tikai nedaudz mazāk nekā "Vienotība", 14,8% balsu, iegūtu līdzšinējie līderi "Saskaņas centrs". Līderu trijnieku noslēdz Zaļo un zemnieku savienība, kas iegūtu 6,6% vēlētāju atbalstu.

Par Tautas partiju balsotu 3,1% vēlētāju, bet 2,1% būtu gatavs balsot par LPP/LC. Nedaudz mazāk par 2% iegūtu PCTVL un TB/LNNK, savukārt "Visu Latvijai" iegūtu 1,29% vēlētāju atbalstu.

Ja vēlēšanas notiktu šajā nedēļas nogalē, uz tām būtu gatavi doties 69% balsstiesīgo, kas ir par pieciem procentpunktiem mazāk nekā pirms pusmēneša.

Iespējamo premjera amata kandidātu saraksta līderu trijnieks saglabājies nemainīgs - Ventspils mērs Aivars Lembergs, pret kuru pozitīva attieksme ir 45,9% vēlētāju, pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) ar 44,3% un LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, kuru pozitīvi vērtē 21,2% vēlētāju.

Ceturtais populārākais ir "Saskaņas centra" vadītājs Jānis Urbanovičs, kuru pozītīvi vērtē 19% aptaujāto, turklāt viņš divu nedēļu laikā spējis savu reitingu palielināt par trīs procentpunktiem. Savukārt iespējamo premjera amata kandidātu piecinieku noslēdz Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle, kurš šķiet simpātisks 11,9% potenciālo balsotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!