Ja pašvaldību vēlēšanas notiktu rīt, vislielāko atbalstu Rīgā saņemtu partija "Jaunais laiks" (JL), liecina Rīgas domes sabiedrisko pētījumu firmā SKDS pasūtītās aptaujas dati.
Ja rīt notiktu pašvaldību vēlēšanas, Rīgā par JL balsotu 15,1% pilsoņu, par politisko organizāciju apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) - 14,1%, par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP) - 10,3%, par Tautas partiju - 8,3%, par Tautas saskaņas partiju - 7%, par apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - 5,7%.

Par Latvijas Pirmo partiju pašvaldību vēlēšanās Rīgā balsotu 4,6% aptaujāto, par Sociāldemokrātu savienību - 3,2%, par savienību "Latvijas ceļš" - 2,4%, par Zaļo un zemnieku savienību - 3,3%, par Darba partiju - 0,6%, bet par Sociāldemokrātisko labklājības partiju - 1,1% pilsoņu.

Ja pašvaldību vēlēšanās būtu atļauts piedalīties arī nepilsoņiem, vislielāko atbalstu gūtu PCTVL - 17,9%, JL šādā gadījumā iegūtu 10,7% vēlētāju balsu, bet LSDSP - 7,6%.

SKDS dati liecina, ka 15,8% pilsoņu pašlaik nezina, par ko balsotu pašvaldību vēlēšanās, bet 8,6% aptaujāto pilsoņu norādījuši, ka nepiedalītos vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!