Rīdzinieki vēlas, lai tiktu norīkoti papildu autobusi naktī no Rīgas centra uz nomaļākām vietām, liecina autobusu parka "Imanta" veiktās pasažieru aptaujas autobusos rezultāti. Aptaujā autobusu parks centās noskaidrot, kādi uzlabojumi nepieciešami autobusu satiksmē.
Kā informēja "Imanta" sabiedrisko attiecību speciālists Andrejs Fiļipovs, iedzīvotāji aptaujā atzinušies, ka par šādu autobusu naktī varētu maksāt līdz pat 1 latam par braucienu. Pēc uzņēmuma pārstāvja stāstītā, iespējams, pēc midibusu iepirkšanas autobusu parks varētu šādus papildu transporta līdzekļus norīkot. Brauciens tajos maksātu apmēram 35 līdz 40 santīmus.

Pasažieri aptaujā norādījuši, ka dažkārt kavējas 50.maršruta autobuss un autobusi, kas kursē pār Vanšu tiltu, bet tas esot sastrēgumu un sliktā ceļu stāvokļa dēļ, norādīja Fiļipovs. Pasažieri arī izteikuši vēlmi atjaunot autobusu pieturu pie autoostas, un šis priekšlikums iesniegts Rīgas domes Satiksmes departamentam.

Sūdzības par autovadītāju vai konduktoru apkalpošanu neesot saņemtas, vienīgi gados vecāki cilvēki norādījuši, ka dažkārt autobusi apstājas pārāk tālu no pieturas. Fiļipovs teica, ka bieži autobusi nevar nostāties tuvu pie pieturas tādēļ, ka tur ir apstājušies mikroautobusi, bet arī par šīs problēmas risināšanu esot uzsāktas sarunas ar Satiksmes departamentu.

Pētījuma galīgie rezultāti tiks apkopoti aptuveni divu nedēļu laikā, kad varēs konkrētāk runāt par risināmajiem jautājumiem autobusu pasažieru komforta uzlabošanai, teica Fiļipovs. Kopumā aptaujā aptaujāti 4200 pasažieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!