Foto: F64
Ja Saeimas vēlēšanas notiktu pagājušajā nedēļas nogalē, populārākā partija atkal būtu "Saskaņas Centrs" (SC), par 2% apsteidzot "Vienotību", nedaudz pieaudzis Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) atbalstītāju skaits, bet apvienības "Par labu Latviju" (PLL) popularitāte nedaudz sarukusi, liecina socioloģisko aptauju kompānijas "GfK Baltic" jaunākie pētījumi.

Pirms nedēļas "Vienotība" bija nedaudz apsteigusi SC un ieguvusi pirmo vietu, bet pēdējā aptaujā par SC būtu gatavi balsot 14%, bet par "Vienotību" – 12%. ZZS atbalstītu 8% iedzīvotāju (pirms nedēļas – 7%), PLL – 3% (pirms nedēļas – 5%).

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-TB/LNNK atbalstītāju skaits nedēļas laikā nav mainījies un bija 4%, tāpat nemainījās "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pozīcijas – par to bija gatavi balsot 2% respondentu.

Vēlēšanās nepiedalītos 23% aptaujāto.

Pārrēķinot iespējamo vietu sadalījumu parlamentā, pieņemot, ka neizlēmušo balsis sadalīsies proporcionāli izlēmušo izvēlei, GfK aplēsa, ka SC iegūtu 31 vietu, "Vienotība" – 29 vietas, ZZS – 19 vietas, PLL – astoņus deputātu mandātus, VL-TB/LNNK – deviņas vietas un PCTVL – četrus mandātus.

Aptaujas metode bijusi telefonintervijas ar datoratbalstu, 30% interviju tikušas veiktas, zvanot fiksētās līnijas abonentiem, 70% zvanot mobilo telefonu abonentiem. Izlases metode fiksētajā tīklā bija stratificēta nejauša izlase, bet mobilajā tīklā - nejauša numuru ģenerēšana ar kontrolmainīgiem lielumiem - reģioni, vecums un dzimums. Pēdējā aptaujā piedalījušies 806 respondenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!