Foto: DELFI
Lai arī pašvaldību vēlēšanās netiek balsots par mēra amata kandidātiem, patlaban vispopulārākais no tiem ir LPP/LC izvirzītais bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, otrajā vietā - “Saskaņas centra” (SC) līderis Nils Ušakovs, bet trešais populārākais ir "Pilsoniskās savienības" mēra amata kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis, liecina jaunākā “Latvijas faktu” aptauja.

No 29.maija līdz 3.jūnijam veiktā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka 31,1% vēlētāju atbalstītu Šleseru Rīgas mēra amatā, Ušakovu kā piemērotāko šim amatam atzīst 20,5% vēlētāju, bet Kristovski šajā amatā vēlētos redzēt 15% vēlētāju.

Savukārt “Sabiedrības citai politikai” mēra amata kandidāts Aleksejs Loskutovs divas dienas pirms vēlēšanām ir ceturtais populārākais mēra amata kandidāts, kuru šajā amatā vēlētos redzēt 6,9% vēlētāju.

Tautas partijas mēra amata kandidātu Andri Ārgali Rīgas mēra krēslā vēlētos redzēt 3,8% vēlētāju, bet “Jaunā laika” mēra amata kandidātu Edgaru Jaunupu – 3,2% vēlētāju.

Pašreizējam Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) Rīgas atslēgas atkārtoti uzticētu 2,5% vēlētāju, bet Zaļo un zemnieku savienības līderim Ingmāram Līdakam – 2,4%. Savukārt Jāni Dinēviču (LSDSP) šajā amatā vēlētos redzēt 0,7% vēlētāju, bet Natāliju Jolkinu – 0,5% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!