Foto: LETA

Līdzšinējai valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai būtu jāpretendē uz kādu politisku amatu, piemēram, prezidenta, premjera un tamlīdzīgiem amatiem, uzskata 32% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. Tas secināts pētījumu aģentūras “TNS” aptaujā, kas notika pēc tam, kad Sudraba lūdza cilvēkus palīdzēt ar padomu turpmākai darbībai tautas labā.

Jau vēstīts, ka Sudraba esošajām partijām pievienoties nevēlas, kā arī nav pārliecināta, ka jaunas partijas veidošana būtu pareizais ceļš.

Trešā daļa - 32% - Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Sudrabai turpmāk būtu jāpretendē uz kādu politisku amatu, ap 19% iedzīvotāju iesaka Sudrabai pieņemt amatu kādā valsts iestādē, 12% - privātā kompānijā, bet 10% - iesaistīties politikā kā bezpartejiskai personai.

Ievērojami retāk Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji atzīmējuši, ka turpmāk Sudrabai būtu jāiesaistās politikā un jāveido jauna partija - tā domā 6% aptaujāto. Savukārt 4% uzskata, ka viņai jāiesaistās politikā kādā no esošajām partijām, bet 1% - jāieņem kāds cits amats.

Ap 16% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Jau vēstīts, ka 21.janvārī LNT raidījumam "900 sekundes" Sudraba atzina, ka līdz šim visu darījusi, lai darītu labu tautai un to viņa vēlas arī turpināt.

"Esmu sapratusi, ka man ir ļoti grūti saprast, kā īsti to darīt. Gribu lūgt cilvēkus palīdzēt man atrast padomu šajā lietā," sacīja Sudraba.

Viņa atzina, ka saņēmusi vairākus darba piedāvājumus, bet vēl lēmumu nav pieņēmusi. Sevi nevienā no esošajām politiskajām partijām viņa neredz.

Viņa norādīja: līdz šim viņa strādājusi komandā, kas palīdz veidot kopējo pieeju, redzējumu. Tomēr viņa secinājusi: iekļaujoties jau esošā sistēmā, nav iespējams to mainīt, tāpēc viņa lūdza, "lai cilvēki palīdz domāt kopā ar mani".

Sudraba augstajā amatā strādāja likumā atļautos divus termiņus pēc kārtas, un viņas otrais pilnvaru termiņš valsts kontrolieres amatā beidzies 21.janvārī. Saeima valsts kontrolieres amatā ievēlēja līdzšinējo kontroles padomes locekli Elitu Krūmiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!