Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 95% neuzticas valstī esošajām politiskajām partijām, liecina "Eurobarometer Standard" jaunākais pētījums par Latviju.

Šis ir augstākais rādītājs Eiropas Savienībā (ES). Tādējādi Latvijā vēl aizvien saglabājas augstākā neuzticēšanās vietējai valsts varai Eiropā.

Gandrīz tikpat augsta iedzīvotāju neuzticība ir vērsta pret Saeimu un valdību, proti, likumdevējam neuzticas 92%, bet izpildvarai - 88% iedzīvotāju.

Ziņojuma par Latviju atbildīgā redaktore "TNS Latvia" projektu vadītāja Inta Priedola ceturtdien žurnālistus preses konferencē informēja, ka vidēji ES politiskajām partijām neuzticas 79% iedzīvotāju, parlamentam - 63%, bet valdībai - 65%.

Salīdzinoši augstāki uzticēšanās rādītāji vērojami reģionālajām un vietējām pašvaldības institūcijām un nacionālajai tieslietu sistēmai.

Reģionālajām un vietējām institūcijām uzticas 41% iedzīvotāju. Savukārt tiesām uzticas 26% aptaujāto, 64% gadījumu paužot neticību Latvijas tieslietu sistēmai.

Savukārt vairāk nekā puse jeb 59% iedzīvotāju uzticas televīzijas un 58% radio sniegtajai informācijai. Uzticību presē un internetā rakstītajam pauž 40% respondentu.

Pētījums Latvijā tika veikts no 2009.gada 30.oktobra līdz 16.novembrim, kopumā aptaujājot 1006 respondentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!