Foto: DELFI
Situācija darba tirgū sāks uzlaboties vien laikā no 2013. līdz 2015. gadam, paredz 37% "DnB Nord Latvijas barometra" pētījumā aptaujāto.

Pa 19% aptaujāto domā, ka situācija uzlabosies tuvākajos divos gados vai arī pēc 2015. gada. 9% aptaujāto pauduši, ka darba tirgus Latvijā nekad vairs nekļūs labāks, savukārt pa 1% uzskata, ka tas jau tagad ir labs, vai arī tas uzlabosies šī gada laikā.

Par būtiskāko pašreizējo problēmu darba tirgū un vienlaikus bezdarba veicinātāju uzskatot faktu, ka daudzi uzņēmēji finanšu problēmu dēļ vai nu samazina darbības apjomus, vai arī vispār to pārtrauc. Tā atzinuši 57%. Jau mazāk - 48% - sacījuši, ka darba devēji cenšas taupīt uz darbinieku rēķina, bet 44% par vienu no trim svarīgākajām problēmām nosaukuši darbaspēka aizbraukšanu no Latvijas.

Tiesa, vaicāti, ja būtu labāks darbs ārzemēs, vai viņi dotos turp strādāt, mazliet vairāki cilvēku atbildējuši noliedzoši. Dažādu apstākļu dēļ 44% respondentu sacījuši, ka uz ārzemēm nedotos, toties 38% teikuši, ka dotos.

To vidū, kas būtu gatavi Latviju pamest, populārāko valstu vidū ir Lielbritānija, Norvēģija, Vācija, Īrija, kā arī ASV un Krievija.

Pēc "Eurostat" datiem bezdarbs Latvijā decembrī sasniedza jau 22,8% un vēl joprojām bija lielākais Eiropas Savienībā. Toties Nodarbinātības valsts aģentūras dati liecina, ka janvārī bez darba Latvijā bijuši vairāk nekā 16% iedzīvotāju. NVA statistika gan uzrāda tikai reģistrēto bezdarbinieku skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!