Foto: LETA
Latvijas iedzīvotāji kopuma nav apmierināt ar pašreizējās valdības darbu, bet no visiem ministriem vispozitīvāk ir no vērtēts premjers Valdis Dombrovskis (V) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), liecina "TNS Latvia" sadarbībā ar LNT raidījumu "900 sekundes" veiktā aptauja.

Vidējais vērtējums apmierinātībai ar visu ministru darbu ir 3,8 punkti 10 punktu skalā. Visaugstāk Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji novērtējuši Dombrovska darbu, vidējais novērtējums ir 4,5 punkti 10 punktu skalā.

Tāpat Latvijas ekonomiskie iedzīvotāji salīdzinoši apmierinātāki ir ar Vējoņa darbu (vidējais novērtējums 4,4 punkti 10 punktu skalā). Novērtējumu virs vidējā ir saņēmuši zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) - vidējais novērtējums 4,1 punkti, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) - vidējais novērtējums 4,1 punkti.

Vidēju novērtējumu saņēmuši labklājības ministre Ilona Jurševska (ZZS), satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), finanšu ministrs Andris Vilks (V) un tieslietu ministrs, iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (V) - katra ministra vidējais novērtējums 3,7 punkti 10 punktu skalā.

Savukārt Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji nedaudz zem vidējā novērtē savu apmierinātību ar kultūras ministres Sarmītes Ēlertes (V) darbu, veselības ministra Jura Bārzdiņa (ZZS) darbu (katra vidējais novērtējums 3,6 punkti 10 punktu skalā), kā arī izglītības un zinātnes ministra Rolanda Broka (ZZS) darbu (vidējais novērtējums 3,5 punkti 10 punktu skalā).

Viszemāk ekonomiski aktīvie iedzīvotāji novērtē savu apmierinātību ar ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska (V) darbu (vidējais novērtējums 3,2 punkti 10 punktu skalā) un ekonomikas ministra Arta Kampara (V) darbu (vidējais novērtējums 3,1 punkti 10 punktu skalā).

Salīdzinoši liela daļa aptaujāto nezina daļu no pašreizējiem ministriem. Starp mazāk zināmajiem ministriem ierindojas labklājības ministre Jurševska un izglītības un zinātnes ministrs Broks, kurus nezina 13% aptaujāto, kā arī veselības ministrs Juris Bārzdiņš un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (abus šos ministrus nezina 11% aptaujāto).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!