Satiksmes ministrs Roberts Zīle pēc "Latvijas pasta" (LP) šķirošanas kompleksa būvniecības konkursa norises izvērtēšanas uzdevis valsts sekretāram Vigo Legzdiņam apturēt noslēgtā līguma izpildi un izvērtēt tā atbilstību uzņēmuma un valsts interesēm, ceturtdien raksta laikraksts "Diena".
Viņš arī licis ierosināt disciplinārlietas pret amatpersonām, kas atbildīgas par konkursa rezultātiem, un uz to izmeklēšanas laiku atstādināt tās no amata. Satiksmes ministrijā izveidotā komisija konkursa gaitā konstatējusi vairākus likumpārkāpumus, sacījusi ministrijas preses sekretāre Sarma Kočāne. "Dienai" trešdien neizdevies noskaidrot, konkrēti kādi pārkāpumi atrasti.

Avīze atgādina, ka konkursā par vairāk nekā 10 miljoniem latu vērtā pasta šķirošanas kompleksa celtniecību lidostā "Latvijas pasts" par uzvarētāju atzina firmu "NĪA", kaut gan tā piedāvāja darbus veikt par attiecīgi diviem un pusotra miljona latu dārgāk nekā divi citi pretendenti.

Konkursa dokumentācija arī liecina, ka, divus pretendentus noraidot par neatbilstību nolikuma prasībām, pēc būtības vērtēti tikai trīs. Turklāt lētākais no trim palikušajiem noraidīts pēc tam, kad prasījis vairāk nekā divas darbadienas, lai sagatavotu papildu skaidrojumus par piedāvājumu. Par pārkāpumiem ministru esot informējuši arī LP padomes locekļi. Jānorāda, ka padomes sastāvs jau pēc konkursa norises tika mainīts.

Legzdiņam uzdots arī atstādināt uz discplinārlietu izmeklēšanas laiku atbildīgās amatpersonas. Tā kā rīkojums tapa tikai trešdien vakarpusē, nav zināms, kuras personas tiks atstādinātas. LP konkursa komisiju vadīja uzņēmuma tehniskais direktors Aigars Vītols, tajā bija arī LP galvenā grāmatvede Ieva Andersone, tehniskās daļas inženiere celtniece Nadežda Krutova, projektu direktors Aigars Krūms, tehniskās daļas vadītājs Andris Liepiņš un sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāve Z.Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!