Foto: F64
Daugavpils tiesa Preiļos šodien pēc "Rīgas koncertzāle" lūguma apturējusi tiesvedību vienā no lietām, kur producenta Jura Millera uzņēmums "Rīgas koncertzāle" tiesājas ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, informēja tiesā.

Šajā lietā prasību par par bijušā telpu nomnieka izlikšanu no aizņemtajām telpām iesniegusi LZA.

Tiesā pastāstīja, ka šī strīda izskatīšanu varēs turpināt pēc tam, kad spēkā stāsies nolēmums citā civillietā, kas patlaban atrodas Latgales apgabaltiesā.

Jau vēstīts, ka Millers bija iesniedzis apelācijas sūdzību par Daugavpils tiesas Krāslavā pasludināto spriedumu koncertzāles "Rīga" un LZA strīdā. Producents lūdzis atbrīvot uzņēmumu no nodevas nomaksas šajā lietā, jo uzņēmums nekādu saimniecisko darbību neveic, tālab tam nav līdzekļu nodevas nomaksai. "Runa ir par tūkstošiem eiro, summu, kuras mums nav," sacīja Millers. Tiesnese šo lūgumu noraidīja, ļaujot iesniegt blakussūdzību, kas arī tika izdarīts.

Tāpat ziņots, ka aprīļa beigās Daugavpils tiesa Krāslavā lēmusi no Millera uzņēmuma "Rīgas koncertzāle" LZA labā piedzīt vairāk nekā 60 tūkstošus eiro, savukārt koncertzāles prasības pret LZA tikušas noraidītas.

Tiesa lēmusi no "Rīgas koncertzāles" LZA labā piedzīt parādu 59 678,54 eiro apmērā, likumiskos procentus par laiku līdz 2015.gada 31.augustam 1020,17 eiro apmērā, kā arī tiesas izdevumus 1722,86 eiro apmērā. Kopā paredzēts, ka "Rīgas koncertzālei" LZA jāmaksā 62 422,17 eiro.

Tāpat tiesa noteica, ka LZA ir tiesības no "Rīgas koncertzāles" saņemt 8% gadā no iepriekš minētās parāda summas laikā no 2015.gada 1.septembra līdz sprieduma izpildei vai izsoles noslēguma dienai.

Tiesa nolēm noraidīt vairākas "Rīgas koncertzāles" prasības pret LZA - par paziņojuma "Par nomas līguma izbeigšanu" atzīšanu par prettiesisku, par 2014.gada 29.maijā noslēgtā elektroenerģijas piegādes un lietošanas līguma atzīšanu par spēkā esošu līdz 2024.gada 31.decembrim un par zaudējumu piedziņu 7748,32 eiro apmērā.

"Rīgas koncertzālei" būs jāmaksā arī valstij ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi - 33,46 eiro.

Spriedumā noteiktais "Rīgas koncertzālei" būs jāizpilda desmit dienu laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas.

Jau vēstīts, ka starp koncertzāli "Rīga" un LZA norisinās vairākas tiesvedības. Tās Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa nodevusi Daugavpils tiesai Krāslavā, jo tā ir mazāk noslogota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!