Foto: F64

Pamatojoties uz slimnīcas būvuzrauga iesniegumu, Rīgas Būvvalde 16. februārī ir pieņēmusi lēmumu par celtniecības darbu apturēšanu Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā, pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Sīle skaidroja, ka slimnīcas uzdevums ir nodrošināt kvalitatīvu un drošu slimnīcu Latvijas pacientiem, un tas vistiešākajā veidā attiecas arī uz jaunceltnes kvalitāti un drošību. Slimnīca kā pasūtītājs vēlas saņemt labāko izpildījumu, lai ilgtermiņā ikvienam pacientam varam piedāvāt vislabāko ārstniecību un aprūpi.

Šobrīd notiek intensīva situācijas apzināšana un iespējamo risinājumu izvēle kopā ar Veselības ministriju. Jau paveikto būvdarbu kvalitātes izvērtēšanā ir piesaistīti profesionāli neatkarīgi eksperti. Šajā procesā atbilstošā apjomā ir iesaistīti būvnieki, un kopīgu sarunu ceļā ceram rast konstruktīvu risinājumu un atsākt būvniecību, norāda slimnīcas pārstāve.

Slimnīcas jaunā korpusa celtniecība ir ilgi gaidīts notikums slimnīcas infrastruktūras attīstībā. Šobrīd ir uzsākta vērienīgā attīstības projekta 1.kārtas būvniecība vairāk nekā 30 000 kvadrātmetru platībā.

Visas slimnīcas attīstības un sabiedrības interesēs ir ne tikai atsevišķu kārtu pabeigšana, bet kā jau iepriekš plānots, arī vecās apbūves atjaunošana un būtisku uzlabojumu veikšana visā 105 gadus senajā infrastruktūrā, skaidro Sīle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!