Foto: LETA
Līdz šim mobilo lietotni "Apturi Covid" lejupielādējuši jau gandrīz 155 000 iedzīvotāju, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Visbiežāk lietotne lejupielādēta dienās, kad atklāti jauni Covid-19 uzliesmojumi, norādīja Arāja.

SPKC uzsver, ka lietotne ir kļuvusi par nozīmīgu instrumentu Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā, tādēļ aicina ikvienu lejupielādēt lietotni savā viedtālrunī un izmantot to.

Vērts atcerēties, ka tieši savlaicīga informācijas saņemšana par iespējamo kontaktu ar saslimušo ir būtiska slimības tālākas izplatīšanās novēršanā, norādīja SPKC Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa.

"Pašlaik jau gandrīz 30 ar Covid-19 saslimušie, kuri izmantojuši šo lietotni, ir aktivizējuši kodu mobilajā lietotnē, tādējādi, par iespējamo kontaktu ar Covid-19 saslimušo laikus brīdinot kontaktpersonas," stāstīja Dimiņa.

Katru dienu, sazinoties ar saslimušajiem, SPKC secina, ka vismaz vienam no visiem ir lejupielādēta lietotne "Apturi Covid", kas ļauj SPKC epidemiologiem nosūtīt kodu, ko saslimušais ievada savā tālrunī, tādējādi brīdinot plašāku loku kontaktpersonu, kuras viņš nepazīst. Īpaši tas vērojams pēdējās dienās, kad Latvijā strauji pieaudzis Covid-19 inficēto skaits, uzsvēra SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!