Foto: DELFI

Šobrīd Vakcinācijas projekta birojs strādā, lai personīgi uzrunātu Latvijas seniorus, viņus apzvanot. "Daugavpilī esam plānojuši apzvanīt astoņus tūkstošus seniorus," atzina biroja vadītāja Eva Juhņēviča, pieminot, ka šobrīd ir personīgi uzrunāti vairāk nekā divi tūkstoši senioru, no kuriem aptuveni 10% piekrīt vakcinēties pret Covid-19, pirmdien LTV "Rīta panorāmā" sacīja Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja.

"Visi tie cilvēki, kas gribēja vakcinēties, savu vakcīnu ir saņēmuši. Tagad vakcinējas tie cilvēki, kas ir izvēlējušies nogaidīt, vai atlika to kādu iemeslu dēļ. Mēs aicinām visus cilvēkus, domājot par rudeni, neatlikt vakcināciju," aicināja Juhņēviča.

Šobrīd apzvanīšana notiek Daugavpils pilsētā. Juhņēviča pieminēja, ka Latgalē vakcinācijā pret Covid-19 joprojām ir krietni atpalikusi, tomēr šāda tendence vērojama arī Zemgalē.

Pēc Daugavpils senioru apzināšanas tiks turpināta personīga cilvēku uzrunāšana arī citās pilsētās, tomēr sākotnēji tiks likts uzsvars tieši uz Latgali, vēlāk virzoties uz Zemgales reģionu.

Iemesli, kādēļ cilvēki vilcinās vakcinēties, ir dažādi – Juhņēviča atzīmēja, ka cilvēki ir gaidījuši personīgu uzrunāšanu, viņiem ir daudz dažādu jautājumu, kā arī daudzi ļoti uzticas ģimenes ārstiem, taču nav pārrunājuši vakcināciju ar tiem.

Runājot par jauniešu vakcināciju, vecumā no 16 līdz 17 gadiem šobrīd pret Covid-19 ir vakcinējies 21% jauniešu, sacīja Juhņēviča, atzīstot, ka to vidū ir vērojama liela interese par vakcināciju, jo jaunieši apzinās, cik tā ir svarīga.

Pirmo poti ir saņēmuši teju 41% Latvijas iedzīvotāju, savukārt noslēguši vakcināciju 32%, sacīja Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja, pieminot, ka šobrīd vakcinācijas temps krītas. "Strādājam pie tā, lai cilvēki gribētu vakcinēties, lai viņiem būtu pieejamas vakcīnas tuvāk viņu ikdienas gaitām," noslēdza Juhņēviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!