Protestējot pret grozījumiem Imigrācijas likumā, kas atvieglos uzturēšanās atļauju saņemšanu ārvalstniekiem, aptuveni simts apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/ LNNK un "Visu Latvijai!" biedri ceturtdien protestē pie Saeimas, novēroja portāls "Delfi".

Foto galerija

Protestētāji tur rokās plakātus ar uzrakstiem "Nepārdosim zemi, pārdosim pārdevušos deputātus!", "Saskaņa ar pašu nelabo", "Kam dvēsele pārdota, tas atbalstīs grozījumus" un citus, kā arī partijas "Visu Latvijai!" karogu.

Protestētāji pie Saeimas izvietojuši vairākas liela izmēra kastes ar uzrakstiem – Abrene, Skrunda, Rīga un citas, kurās ievietota zeme. Kastes pārsietas ar lenti kā dāvanās.

"Visu Latvijai!" priekšsēdētājs Raivis Dzintars portālam "Delfi" sacīja, ka piketa mērķis ir nepieļaut grozījumu likumā pieņemšanu, tādējādi, "izpārdodot Latvijas zemi ārzemniekiem". Dzintars pauda pārliecību, ka arī topošajā politisko partiju apvienībā "Vienotība" , ar kuru "Visu Latvijai" risina sarunas par sadarbību vēlēšanās, "nav vienotības par šo jautājumu".

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien izskata pretrunīgi vērtētos grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz iespēju saņemt termiņuzturēšanas atļauju Latvijā līdz pieciem gadiem personām, kuras ieguldījušas Latvijas kapitālsabiedrības pamatkapitālā ne mazāk kā 25 000 latu, rada piecas jaunas darba vietas, kurās uz pilnu slodzi tiek nodarbināti darbinieki, no kuriem ne mazāk kā puse ir Latvijas pilsoņi, Latvijas nepilsoņi, Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu pilsoņi, un valsts vai pašvaldības budžetā saimnieciskā gada laikā kā nodokļus samaksā ne mazāk kā 10 000 latu.

Tāpat termiņuzturēšanās atļauju līdz pieciem gadiem varēs saņemt personas, kas Latvijā ir iegādājušās vai tām pieder viens vai vairāki nekustamie īpašumi Rīgā, Rīgas plānošanas reģionā vai republikas pilsētās, kuru kopējā darījuma summa ir ne mazāka kā 100 000 latu, vai viens vai vairāki nekustamie īpašumi laukos, kuru kopējā darījuma summa ir ne mazāka kā 50 000 latu. Atļaujas varēs saņemt, ja šiem cilvēkiem nav un nekad nav bijuši nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu parādi.
Termiņuzturēšanās atļaujas šie cilvēki varēs saņemt, ja investīcijas noteiktajā apmērā izdarītas pēc 2010.gada 1.jūlija.

Sākotnēji ierosinājumu atvieglot uzturēšanās atļauju piešķiršanu investoriem izteica LPP/LC līderis, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!