Foto: Publicitātes attēli

Ikgadējās "Trakās dienas" lielveikalā "Stockmann" negaidīti izvērsušās kolektīvā saslimšanā, jo aptuveni 50 universālveikala darbiniekiem parādījušies līdzīgi saslimšanas simptomi - vemšana un caureja, ziņo portāls "lsm.lv".

Uzņēmuma darbinieku ēdināšanu nodrošina uzņēmums "Baltic Restaurant Latvia", kura vārds pavisam nesen plaši izskanēja saistībā ar Siguldas bērnudārzu audzēkņu saslimšanu.

Notikušā apstākļus skaidro Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), un arī "Stockmann" gaida atzinumus no ģimenes ārstiem, pie kuriem obligāti bija jāiet visiem darbiniekiem, kuri bija sasirguši.

Tāpat nevarot vēl apgalvot, kas ir bijis slimības ierosinātājs.

PVD ģenerāldirektors Māris Balodis Latvijas Radio norādījis, ka svētdien minētais uzņēmums sazinājies ar PVD un lūdzis veikt pārbaudes, jo tam radušās aizdomas par saslimšanas gadījumiem.

Uzņēmumā "Baltic Restaurants Latvia" portālam "Delfi" norādīja, ka uzņēmums nodrošinot nepārtrauktu higiēnas un drošības uzraudzību visās savās ēdināšanas vietās.

Uzņēmums ir informēts, ka "Stockmann" ir bijusi darbinieku saslimšana. Saņemot informāciju par šiem saslimšanas gadījumiem, uzņēmums pats nekavējoties pēc savas iniciatīvas jau brīvdienās izsauca PVD un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), kas veica pārbaudes "Baltic Restaurants Latvia" kafejnīcā. Tika pārbaudīti gan produkti, gan darba virsmas, gan darbinieki. Uzņēmums uzsver, ka visi līdz šim saņemtie testu rezultāti ir negatīvi, tai skaitā nav atrastas ne "E.Coli", ne salmonellas baktērijas, tāpat darbinieku vidū šobrīd saslimušo nav.

Turklāt, "Stockmann" darbiniekiem "Baltic Restaurants Latvia" ir tikai viena no ēdināšanas iespējām un ne visi saslimušie ēda uzņēmuma pasniegtās maltītes, daudzi izmanto iespēju ņemt līdzi ēdienu no mājām, norādīja uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!