Satiksmes ministrija (SM) perspektīvā Latvijas pašvaldību pārziņā varētu nodot aptuveni pusi jeb 8 000 līdz 10 000 kilometru patlaban valsts īpašumā esošo ceļu, - par to piektdien preses konferencē informēja SM Autosatiksmes departamenta direktors Tālis Straume.
Kā sacīja Straume, patlaban no visiem valsts ceļiem 20 400 kilometru ir valsts pārziņā, 46 000 kilometru pagastu pašvaldību, bet 4 500 tūkstoši kilometru pilsētu pašvaldību īpašumā.

Ņemot vērā to, ka pašvaldību teritorijā esošie ceļi ir nozīmīgi šo pašu pašvaldību iedzīvotājiem, ar attiecīgiem grozījumiem normatīvajos aktos un pēc pilnīgas ceļu sakārtošanas daļa valsts pārziņā esošo ceļu varētu tikt nodoti pašvaldību īpašumā, sacīja Straume. Pēc viņa teiktā, pašvaldībām varētu tikt nodoti 8 000 līdz 10 000 kilometru patlaban valsts pārziņā esošo ceļu.

Kā norādīja Straume, semināra laikā SM un Latvijas Autoceļu direkcijas (LAD) pārstāvji pārrunājuši šo jautājumu ar pašvaldību vadītājiem un tie neesot iebildušas pret ceļu nodošanu pašvaldību īpašumā. Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi par autoceļu uzturēšanu, kā arī Lauku ceļu attīstības programma. SM, LAD pārstāvji arī esot vienojušies ar pašvaldību pārstāvjiem par sadarbību ar reģionālajām attīstības aģentūrām turpmāko lauku ceļu attīstības programmu izstrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!