Jūrmalas dome ceturtdien pulksten 15.15 skatīs jautājumu par domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) atbrīvošanu no amata.

Šis jautājums tiks skatīts pēc deputātu ierosinājuma. Ārkārtas domes sēdes sasaukšanu ierosināja priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe (ZZS), aģentūrai LETA pastāstīja domes pārstāve Zane Leite.

Partijas "Vienotība" preses sekretāre Laila Timrota portālam "Delfi" pavēstīja, ka Jūrmalas domes (JD) deputāti Iveta Blaua un Juris Visockis ceturtdien plāno savākt domes deputātu parakstus, kas nepieciešami, lai rosinātu lemt par Trukšņa atcelšanu no amata.

"Vienotības" deputāti norādījuši, ka Truksnim pašam būtu jāpieņem lēmums par atkāpšanos no amata, taču tā kā "nekas neliecina par to, ka Truksnis vai ZZS būtu gatava šādai rīcībai, tad atstādināt Truksni no mēra amata rosinās "Vienotības" deputāti".

''Truksnim piemērotais aizdomās turētā statuss kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā nav savienojams ar atrašanos Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā. Tas met ēnu ne vien uz paša politiķa un viņa pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības reputāciju, bet arī ievērojami mazina sabiedrības uzticību visai Jūrmalas pilsētas domei,'' pauduši "Vienotības" JD deputāti.

Jau ziņots, ka vēl trešdien nebija savākti nepieciešamie pieci deputātu paraksti, lai JD sēdes darba kārtībā iekļautu jautājumu par Trukšņa atbrīvošanu no amata. Saskaņā ar VL-TB/LNNK Jūrmalas nodaļas vadītāja Jāņa Žugova iepriekš pausto, vēl trešdien pārdomās bijusi tieši "Vienotības" deputāte Blaua.

Aicinājumu izteikt neuzticību trešdien bija parakstījuši tikai četri domes deputāti – partijas "Tev, Jūrmalai" pārstāvji Arnis Ābelītis un Mārtiņš Stulpiņš, partijas "Vienotība" deputāts Juris Visockis un VL-TB/LNNK deputāte Gunta Liepiņa, informējis Žugovs.

Kā vēstīts, Truksnim piemērots aizdomās turamā statuss kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Krimināllietu izmeklē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!