Šodien, 18. augustā Sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība 'Atbildība' nodos Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrībai (LVSADA) pirmajā kampaņas mēnesī savāktos 5442 parakstus sūdzībai Eiropas ombudam par veselības aprūpes pasliktināšanos Latvijā.

Šī gada 20. jūlijā sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība 'Atbildība' apņēmās atbalstīt LVSADA, Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizāciju SUSTENTO un Latvijas Pacientu ombudu parakstu vākšanas kampaņā sūdzībai Eiropas ombudam par Eiropas Komisijas (EK) rīcību, kas neatbilst tiesību aktiem un ir ļāvusi pasliktināt veselības aprūpi Latvijā.

Cilvēku atsaucība ir liela, tādēļ mēneša laikā ir savākti jau gandrīz 8 tūkstoši parakstu. Tā kā parakstu vākšana notiek visā Latvijā, tad apvienības 'Atbildība' centrālajā birojā šobrīd ir apkopoti un pārbaudīti 5442 paraksti. Tie šodien tiks nodoti LVSADA priekšsēdētājam Valdim Kerim.

"Savākto parakstu skaits ir pierādījums tam, ka šāds nevardarbīgs protesta veids ir pareizs, lai cīnītos par veselības aprūpes saglabāšanu Latvijā," atzīst Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents, apvienības 'Atbildība' valdes loceklis Māris Pļaviņš, "apvienības birojā tiek iesūtīti iedzīvotāju paraksti no visas Latvijas un darbs turpināsies vēl mēnesi. Es aicinu visus Latvijas iedzīvotājus būt sociāli atbildīgiem un iesaistīties šajā atbalsta kampaņā, jo tā ir mūsu pēdējā cerība veselības nozares saglabāšanai."

Kā jau tika ziņots, parakstu vākšanas kampaņa sūdzībai Eiropas ombudam par veselības aprūpes pasliktināšanos Latvijā turpināsies vēl gandrīz mēnesi – līdz 15. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!