Aivars Endziņš studējis jurisprudenci Latvijas Universitātes Ekonomikas un juridiskajā fakultātē, iegūstot jurista kvalifikāciju tiesību zinību specialitātē.

Endziņš 1977.gadā Maskavas Mihaila Lomonosova Valsts universitātē ieguvis juridisko zinātņu kandidāta grādu, bet 1997.gadā tiesību doktora zinātnisko grādu.

No 1972.gada Aivars Endziņš ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes pasniedzējs, savulaik aktīvi darbojoties kā deputāts gan Latvijas Republikas Augstākajā padomē, gan Latvijas Republikas 5. un 6.Saeimā.

Endziņš 1996.gadā ievēlēts par Latvijas Republikas Satversmes tiesas tiesnesi, bet 2000.gadā kļūst par šīs tiesas priekšsēdētāju. Eiropas Padomes komisijas "Democracy Through Law" viceprezidents. Stažējies Eiropas Tiesā Luksemburgā, ASV, Dānijas un Kanādas Augstākajā tiesā, Francijas un Austrijas Konstitucionālajā tiesā.

Aivars Endziņš ir vairāk nekā 60 publikāciju autors.

Pēc pilnvaru termiņa beigām Satversmes tiesā Endziņš kļuvis par pasniedzēju Biznesa augstskolas "Turība", kur viņš Endziņs turpinās akadēmisko un zinātnisko darbu. Viņa padotībā ir augstskolas Publisko tiesību katedra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!