Foto: AFI
No 1.jūnija tiks apvienoti divi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) klientu apkalpošanas centri Rīgā – Centra rajona klientu apkalpošanas centrs Jeruzalemes ielā 1 un Ziemeļu rajona klientu apkalpošanas centrs Katrīnas ielā 5, informē VID.

Apvienotā klientu apkalpošanas centra nosaukums būs VID Nodokļu pārvaldes Rīgas Ziemeļu klientu apkalpošanas centrs un juridiskā adrese - Rīgā, Katrīnas ielā 5, LV-1045, taču vēl visu jūniju VID klienti tiks apkalpoti gan Jeruzalemes ielā 1, gan Katrīnas ielā 5.

No 1.jūlija apvienotais VID Rīgas Ziemeļu klientu apkalpošanas centrs tiks pilnībā pārvietots uz Katrīnas ielu 5, bet līdzšinējais klientu apkalpošanas centrs Jeruzalemes ielā – slēgts. Apvienotajā VID Rīgas Ziemeļu klientu apkalpošanas centrā iedzīvotājiem būs pieejami visi līdz šim sniegtie pakalpojumi.

Lēmums apvienot abus klientu apkalpošanas centrus pieņemts, izvērtējot ikdienas noslodzi un klientu apmeklējuma intensitāti. VID klientu apkalpošanas centru darba organizāciju būtiski ietekmēja arī normatīvo aktu izmaiņas, nosakot, ka no 2011.gada 1.janvāra visiem nodokļu maksātājiem, izņemot fiziskā personas, kuras neveic saimniecisko darbību, nodokļu pārskati un deklarācijas ir obligāti jāiesniedz VID elektroniski, izmantojot EDS, kā arī VID pakalpojumu pieejamība neatkarīgi no nodokļu maksātāja deklarētās dzīves vietas vai juridiskās adreses.

Tāpat lēmumu par apvienošanu veicināja arī VID pozitīvā pieredze, 2010.gada oktobrī veiksmīgi apvienojot VID Rīgas Kurzemes priekšpilsētas nodaļu un VID Zemgales priekšpilsētas nodaļu, tādējādi izveidojot VID Rīgas Pārdaugavas klientu apkalpošanas centru. VID ir pārliecināts, ka arī šī apvienošana nodrošinās maksimāli efektīvu un lietderīgu personāla un finanšu resursu izlietojumu dienestā.

Apvienošana neietekmēs VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes klientu apkalpošanu, kas tāpat kā līdz šim tiks nodrošināta VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes atrašanās vietā, Rīgā, Jeruzalemes ielā 1.

VID atgādina, ka dienesta sniegtos pakalpojumus nodokļu maksātāji var saņemt jebkurā klientu apkalpošanas centrā neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas adreses vai uzņēmuma juridiskās adreses. Šobrīd Rīgā ir pieci VID klientu apkalpošanas centri (turpmāk – KAC) – VID Latgales priekšpilsētas KAC Lomonosova ielā 9, Rīgas Pārdaugavas KAC Mazajā Nometņu ielā 39, Rīgas rajona KAC Skanstes ielā 50 (mainīta pasta adrese no Skanstes iela 13 uz Skanstes iela 50), Rīgas Vidzemes priekšpilsētas KAC Brīvības gatvē 214 un Rīgas Ziemeļu KAC Katrīnas ielā 5 un Jeruzalemes ielā 1 (līdz 30.06.2011.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!