Foto: F64

Otrdien valdība pieņēmusi rīkojumu reorganizēt Rīgas Doma kora skolu un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, apvienojot tās.

Apvienojot abas skolas, plānots izveidot Kultūras ministrijas (KM) padotībā esošu profesionālās izglītības iestādi – Nacionālo Mākslu vidusskolu.

Pieņemtais rīkojums paredz KM līdz 1. jūnijam izveidot skolu reorganizācijas komisiju, kurai līdz 1. septembrim būtu jānodrošina skolu materiālo un finanšu līdzekļu inventarizācija, mantas vērtības un saistību apjoma noteikšana, kā arī bilancē esošās mantas, saistību, slēguma finanšu pārskatu sagatavošana un arhīva un lietvedības nodošana vidusskolai.

Ar skolu reorganizāciju un vidusskolas izveidi saistītos izdevumus segs no KM piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Plānots, ka Nacionālās Mākslu vidusskolas telpas atradīsies Rīgā, Slokas ielā 52a un Rīgā, Meža ielā 15.

KM kā vienu no būtiskiem reorganizācijas ieguvumiem rīkojuma projektā min, ka, apvienojot skolas, tiks sekmēta optimāla un darba tirgus prasībām atbilstoša izglītojamo skaita nodrošināšana Nacionālajā Mākslu vidusskolā.

Tāpat minēts, ka "nozīmīgs reorganizācijas aspekts ir profesionālās vidējās izglītības kvalitātes paaugstināšana un izcilības veicināšana mākslā un mūzikā, īpaši kora mūzikas attīstībā, kā arī atbilstošu resursu ieguldījums, nodrošinot piedāvātās izglītības kvalitāti".

Indikatīvi rēķinot iespējamo līdzekļu ietaupījumu no Skolu apvienošanas, KM aprēķinājusi, ka Gada laikā tiek iegūta indikatīva resursu optimizācija 58 800 eiro apmērā.

Plānots, ka reorganizācijas rezultātā iegūtais finanšu ietaupījums tiks novirzīts nekustamā īpašuma Rīgā, Slokas ielā 52a apsaimniekošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!