Sestdien Latviešu Biedrības namā notiks četru kreisi centrisko politisko partiju apvienības dibināšanas kongress, informē Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP).
Apvienību plāno veidot LSDSP, partija "Mūsu zeme", Sociālā taisnīguma partija un "Latvijas Atmoda".

Politisko partiju apvienība tiek dibināta ar mērķi apvienot kreisi centriskos spēkus, kuri Latviju redz kā labklājības valsti, iestājas par progresīvu nodokļu sistēmu, par pensiju un sociālo garantiju saglabāšanu, par kredītu sloga risināšanu un jaunu darba vietu radīšanu.

"Vēlētājiem Latvijā ir jādod iespēja izvēlēties starp apvienību, kas konsolidēta uz nacionālā principa un populistisku saukļu apvītu labējo partiju apvienību, kuras vadītāji kārtējo reizi kvēli sola jaunus laikus Latvijai. Mēs piedāvāsim alternatīvu – trešo izvēli: kreisi centrisku politisku spēku, kas rūpēsies par valsts iedzīvotājiem neatkarīgi no nacionalitātes un strikti iestāsies pret līdz šim piekopto labējo politbiznesmeņu vadības stilu, ko pašlaik izjūt vairums Latvijas iedzīvotāju," apgalvo LSDSP ģenerālsekretārs Aivars Timofejevs.

Jau vēstīts, ka uz 10.Saeimas vēlēšanām par konsolidāciju domā visu virzienu politiskie spēki. Partijas "Pilsoniskā savienība", "Jaunais laiks" un "Sabiedrība Citai politikai" izveidojušas apvienību "Vienotība", kurai pievienojušies arī sevi par pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem dēvējošā "Lietussargu grupa" ar bijušo "Dienas" galveno redaktori, "Meierovica biedrības par progresīvām pārmaiņām" valdes priekšsēdētāju Sarmīti Ēlerti priekšgalā.

Par kopīgu startu vēlēšanās paziņojušas arī labēji nacionālās partijas TB/LNNK un "Visu Latvijai!", kurām neizdevās vienoties par kopīgu startu ar "Vienotību".

Savukārt Tautas partijas līderis Andris Šķēle un LPP/LC vadītājs Ainārs Šlesers sadarbojas ar saukli "AŠ2", kā arī abas partijas varētu vēlēšanās startēt ar vienotu sarakstu. Tāpat šī partijas grasās pievienoties kustībai "Par labu Latviju", ko izveidojuši uzņēmēji un vairāku lielo pašvaldību mēri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!