Foto: F64

"Aqua Rīga" projekts ir bijis iepriekšējo Rīgas vadības pārstāvju kļūda, kuru nu tagadējā Rīgas dome plāno atrisināt, to likvidējot, preses konferencē pauda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (PP).

Otrdien Mājokļu un vides komitejas deputāti vienojās par pašvaldības līdzdalības izbeigšanu minētajā uzņēmumā. Par to vēl jābalso Rīgas domes sēdē.

Kā preses konferencē apliecināja "Rīgas ūdens", kas ir "Aqua Rīga" mātes kompānija, valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa, "Aqua Rīga" tiks virzīta likvidācijai.

Cepurītis norādīja, ka pašvaldība ir saņēmusi pārmetumus no Konkurences padomes par to, ka darbojas jomā, kas nepalīdz izpildīt pašvaldībai svarīgus uzdevumus.

Tāpat "Aqua Rīga" ir radījusi pašvaldībai zaudējumus, mēģinot ražot preces, kas tirgū nevienam nav bijušas vajadzīgas.

Līdz ar jaunā stratēģiskā mērķa definēšanu "Rīgas ūdenim", kas paredz to, ka uzņēmumam būs jānodrošina ilgtspējīga ūdens resursu pārvaldība, "Aqua Rīga" kā uzņēmuma meitaskompānijas darbība ir pretrunā šim mērķim, jo uzņēmums ūdeni izplata plastmasas pudelēs, kas, savukārt, ir viens no liekākajiem piesārņojuma veidiem, norādīja Cepurītis.

"Aqua Rīga" dibināšanas ideja radās pirms 10 gadiem. Viens no iemesliem bija sliktā krāna ūdens kvalitāte. Ūdens kvalitāti uzņēmumam "Rīgas ūdens" pēdējos gados izdevies būtiski uzlabot, ieguldot 48 miljonus eiro, preses konferencē norādīja "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa.

Lai spriestu par pašvaldībai radītajiem zaudējumiem, vispirms ir jānovērtē uzņēmuma manta, norādīja Kalniņa. Uzņēmumam ir divi aktīvi – zīmols "Aqua Rīga" un iekārta, kas tiek izmantota dzeramā ūdens ražošanai.

Uzņēmumā ir tikai viens valdes loceklis, kurš paralēli strādā citā darba vietā, jo darba apjoms "Aqua Rīga" uzņēmumā ir neliels. Uzņēmums līdz šim nodrošinājis, ka ūdens ražošanu uzņemas "Orkla Latvija", līdz ar to nav jāuztraucas par iespējamu darbinieku atlaišanu, norādīja Kalniņa.

SIA "Aqua Riga" tika izveidots kā "Rīgas ūdens" meitasuzņēmums fasētā dzeramā ūdens ražošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!