Foto: LETA
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 25. un 26. martā braucis ar vilcienu Valmiera – Rīga, portālu "Delfi" informēja centrā.

Pasažieris braucis ar AS "Pasažieru vilciens" (reisa nr. 865) pulksten 6.21 no Siguldas līdz Rīgai un atpakaļ ar vilcienu Rīga – Sigulda (reisa nr. 848) pulksten 21.35 no Rīgas līdz Siguldai.

Abos virzienos sēdējis pēdējā vagonā.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos vilcienu maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid".

SPKC atgādina, ka līdz 6. aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!