Foto: LETA

Saistībā ar Covid-19 izplatību, Olaines cietumā no trešdienas, 3. marta, līdz 26. martam noteikta karantīna, portāls "Delfi" uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Olaines cietumā (Latvijas cietumu slimnīcā) Covid-19 skrīningā atklāti 13 ar vīrusu inficējušies ieslodzītie un viens darbinieks. Cietumā tiek veikti visi nepieciešamie epidemioloģiskās drošības pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana.

Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku Olaines cietumā, papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem, ar rīkojumu ir noteikts pārtraukt valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju juridiskās palīdzības saņemšanai tikšanos ar ieslodzītajiem klātienē, pārtraukt visu izglītības programmu īstenošanu, ieslodzīto nodarbināšanu pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu, pārtraukt jebkurus kolektīvos brīvā laika, garīgās aprūpes, kultūras un sporta pasākumus ieslodzītajiem, pārtraukt ieslodzīto personu dokumentu izgatavošanu, laulību reģistrāciju, brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbību, pārtraukt ieslodzīto pārvietošanu uz citu ieslodzījuma vietu, izņemot ieslodzīto pārvietošanu drošības apsvērumu dēļ un pārvietošanu uz Latvijas Cietumu slimnīcu Olaines cietumā un atpakaļ, pārtraukt ieslodzīto konvojēšanu uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Savukārt notiesātajiem, kuri sodu izcieš slēgtā cietuma augstākajā un vidējā režīma pakāpē, daļēji slēgtā cietuma augstākajā režīma pakāpē, atklātajā cietumā un Olaines cietuma Atkarīgo centrā ar rīkojumu ir aizliegts no rīta celšanās laika līdz naktsmieram atrasties noteiktā iecirknī ārpus vienības, kā arī dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma Medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku. Ieslodzītajām ir jānodrošina ne mazāk kā vienu stundu ilga pastaiga svaigā gaisā, nodrošinot vienību savstarpējo izolāciju. Kameru pārmeklēšanas un tehniskās apskates noteikts organizēt atbilstoši operatīvajam stāvoklim, ņemot vērā dienesta nepieciešamību un lietderīgumu.

Olaines cietumā, atbilstoši Slimības profilakses kontroles centra norādījumiem, tiek turpināts ieslodzījuma vietas personāla un ieslodzīto Covid-19 skrīnings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!