Foto: LETA

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 19. februārī braucis ar autobusu Rīga – Dubulti – Talsi, portālu "Delfi" informēja SPKC.

Pasažieris braucis ar AS "Talsu autotransports" autobusu (reisa nr. 7951), kas pulksten 8.30 izbraucis no Rīgas autoostas līdz Talsu autoostai.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā maršrutā ieteicams novērot savu veselības stāvokli, uzsver SPKC. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Līdz 6. aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!