Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 1398 Covid-19 testi un reģistrēts 21 jauns saslimšanas gadījums, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 13 saslimušie inficējušies no zināmiem infekcijas avotiem, četras personas inficējušās ārzemēs – Ukrainā un Indijā.

Četrām personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti četri pacienti ar Covid-19, kopā stacionāros ārstējas 11 pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 226 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Latvijā kopā veikti 312 230 izmeklējumi, saslimušas 1697 personas un 1304 izveseļojušās, 36 mirušas.


No pagājušajā diennaktī atklātā kopumā 21 jaunā inficēšanās ar Covid-19 gadījuma lielākā daļa –14 – reģistrēti Rīgā, liecina SPKC apkopotie dati.

Tāpat trīs jauni inficētie reģistrēti Daugavpilī, divi – Carnikavas novadā, bet pa vienam – Olaines un Ķekavas novadā. Alūksnes novadā, kur iepriekš visi bija atlabuši, saslimšana ar Covid-19 atkal ir reģistrēta kādam iedzīvotājam. Savukārt par vienu samazināts saslimušo skaits Preiļu novadā.

Līdz ar to Rīgā pašlaik ir reģistrēti 162 saslimušie ar Covid-19, Daugavpilī – 33, Olaines novadā –20, bet Ķekavas, Carnikavas un Alūksnes novadā saslimušo skaits nepārsniedz piecu gadījumu robežu, tādēļ precīzs skaits netiek atklāts.

Kopumā pašlaik saslimušie ar Covid-19 reģistrēti 41 Latvijas pašvaldībā.

Astoņi no jaunajiem inficētajiem ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet pa trim ir vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem, kā arī ir trīs bērni līdz deviņu gadu vecumam. Divi saslimušie ir vecumā no desmit līdz 19 gadiem un no 40 līdz 49 gadiem. Pa vienam saslimušajam ir arī vecumā no 50 līdz 59 gadiem, no 60 līdz 69 gadiem un vecumā virs 70 gadiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!