Foto: Publicitātes foto

Turpinot epidemioloģisko izmeklēšanu, saistībā ar Covid-19 saslimšanas gadījumiem Olaines veikala "Maxima" darbiniekiem Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi saņēmuši informāciju, ka vēl trīs "Maxima" darbiniekiem apstiprināta Covid-19 infekcija, portālu "Delfi" informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Kopā ir fiksēti četri saslimšanas gadījumi, kas saistīti ar šo veikalu. Veikalā 29. augustā tika veikti dezinfekcijas pasākumi un strādā jauna darbinieku komanda.

Kaut veikala apmeklētājiem saslimšanas risks tiek novērtēts kā zems, SPKC aicina minētā veikala apmeklētājus, kuri to apmeklēja no 24. augusta līdz 29. augustam, novērot savu veselību.

Ja tiek novēroti akūtas elpceļu infekcijas slimības simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāveic Covid-19 tests. Pašreiz epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās, norādīja SPKC.

“Klientu un darbinieku drošība ir mūsu prioritāte. Veikals ir pilnībā dezinficēts un strādā ar jaunu darbinieku komandu. Saņemot informāciju no SPKC par darbinieku saslimšanu un, sekojot rekomendācijām, kā arī uzņēmumā izstrādātajām vadlīnijām, operatīvi reaģējām, lai ierobežotu tālāku vīrusa izplatību. Šobrīd mēs turpinām stiprināt visus iekšējos drošības pasākumus un organizējam papildu apmācības veikalos, kā arī apzinām kontaktpersonu loku. Jau šobrīd apzinātos darbiniekus no Olaines “Maxima X” veikala, Zemgales ielā 53 esam novirzījuši uz veselības pārbaudēm un noteikuši stingrus drošības pasākumus. Vēlreiz atgādinām, ka uz veikalu aicinām doties veseliem, ievērojot divu metru distanci, vai arī izmantot attālinātās iepirkšanās platformu www.barbora.lv,” uzsver “Maxima Latvija” vadītājs Viktors Troicins.

SPKC atgādina, ka ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no pulksten 8 līdz 20, sestdienās laikā no pulksten 9 līdz 15 un svētdienās laikā no pulksten 9 līdz 12.


Lai līdzīgos gadījumos ātrāk uzzinātu, vai esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, SPKC aicina izmantot lietotni "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka sestdien, 29. augustā, ir apstiprināts viens Covid-19 gadījums "Maxima Latvija" darbiniekam Olainē, Zemgales ielā 53, veikalā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Liene Dupate-Ugule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!