Foto: DELFI

Ar Covid-19 iepriekš sasirgušie karavīri ir izveseļojušies un atgriezušies ierindā, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pavēstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Pēc viņa teiktā, līdz ar to NBS rindās patlaban nav neviena ar jauno koronavīrusu saslimušā. "Bija četri, bet viņi ir izveseļojušies un atgriezušies ierindā," sacīja armijas komandieris.

Kalniņš atgādināja, ka dienesta iekšienē tiek nodrošināta regulāra personālsastāva veselības stāvokļa kontrole – katram cilvēkam ik dienu tiek mērīta temperatūra un vismazāko simptomu vai aizdomu gadījumā šie cilvēki nekavējoties tiek izolēti.

NBS komandieris piebilda, ka karavīru dalība starptautiskajās operācijās nav apturēta – karavīri gan dodas misijās, gan atgriežas atpakaļ. Protams, pēc atgriešanās Latvijā, NBS amatpersonas vispirms nonāk 14 dienu karantīnā un tikai pēc tam dodas mājās pie savas ģimenes.

Kā ziņots, ar Covid-19 Latvijā līdz šim saslimuši vairāk nekā 800 cilvēku, starp viņiem bija arī daži NBS karavīri un Latvijā dienošie sabiedroto spēku karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!