Foto: Shutterstock
Ar Covid-19 saslimis kāds Rīgas 88. pirmsskolas izglītības iestādes darbinieks, tāpēc bērnudārzs slēgts, bet darbiniekiem un audzēkņiem noteikta 14 dienu karantīna, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Zināms, ka darbiniekam ir bijis minimāls kontakts ar bērniem, tomēr patlaban norit epidemioloģiskā izmeklēšana, lai noteiktu sasirgušā infekcijas avotu, vēstīja Arāja. Latvijas Televīzija vēsta, ka tas ir kāds bērnudārza tehniskais darbinieks.

Vienlaikus ar izglītības iestādes īslaicīgu slēgšanu, SPKC ir sniedzis rekomendācijas par tālāko rīcību.

Patlaban karantīnā esošo veselības stāvokli uzraudzīs ģimenes ārsti un, parādoties attiecīgajiem Covid-19 simptomiem, viņiem tiks veiktas jaunā koronavīrusa analīzes.

Jau ziņots, ka pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 1705 Covid-19 testi un reģistrēti 17 jauni saslimšanas gadījumi.

SPKC apkopotā informācija liecina, ka līdz šim kopumā Latvijā veikts 41 041 Covid-19 tests, no kuriem 778 bijuši pozitīvi. No slimības pagaidām izveseļojušies 133 cilvēki.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcā ievietots viens pacients. Kopumā patlaban stacionārā ārstējas 40 ar jauno koronavīrusu sasirguši cilvēki, no kuriem 34 pacienti ir ar vidēji smagu, bet seši pacienti ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 73 Covid-19 pacienti.

Patlaban ziņots par 11 ar Covid-19 mirušiem pacientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!