Foto: Shutterstock
Konstatējot saslimšanu ar Covid-19 kādam Ogres 1. vidusskolas skolēnam, karantīnā nonākuši viņa 24 klasesbiedri un septiņi pedagogi, atklāja Ogres novada pašvaldībā.

Saslimis ir kāds 4. klases skolēns, un viņa kontaktpersonām noteikta karantīna līdz 30. oktobrim. Attiecīgi līdz tam mācības viņa klasei norit attālināti.

Tāpat pašvaldībā informēja, ka Covid-19 skāris kādu pirmsskolas izglītības iestādi, kurā saslimis viens audzēknis. Karantīna noteikta vienai grupiņai, kurā mācās 20 bērni un pieciem pedagogiem, tostarp, grupiņas audzinātājām un mūzikas un sporta pedagogiem. Arī šajā gadījumā karantīna noteikta līdz 30. oktobrim.

Ogres novada pašvaldībā arī pavēstīja, ka no tās struktūrvienībām tai ir zināms, ka inficēšanās ar Covid-19 konstatēta kādam Ogres novada pagasta pārvaldes vadītājam. Šai personai atnācis paziņojums no lietotnes "Apturi Covid", ka tā bijusi kontaktā ar Covid-19 pozitīvu personu, un, veicot testu, inficēšanās konstatēta arī šim kādas pagasta pārvaldes vadītājam.

Pašvaldībā uzsvēra, ka Ogres novada domē kopš 15. oktobra ir ieviests stingrāks režīms, nosakot izmaiņas klientu pieņemšanas procesos. Tā, piemēram, klientu centru var apmeklēt, izmantojot parādes durvis, bet citur pieņem tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Dzimtsarakstu nodaļā iepriekšējs pieraksts gan nav jāveic.

Jau ziņots, ka Ogrē kumulatīvais 14 dienu saslimušo skaits pieaudzis līdz 22 iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkoptie dati.

Iepriekš Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs norādīja, ka līdz 12. oktobrim Ogres novada izglītības iestādēs pašizolācijā bija nonākuši četri skolēni un viena skolotāja.

Pēc izglītības iestāžu vadības sniegtās informācijas novada izglītības pārvaldei, divās Ogres novada izglītības iestādēs tobrīd četri skolēni atradās mājās pašizolācijā, jo viņu ģimenes locekļiem bija konstatēta saslimšana ar Covid-19. Divi skolēni bija no vienas ģimenes.

Pašizolācijā atradās arī viena skolotāja, kuras ģimenes loceklim tika konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!