Foto: Publicitātes foto
Ar Covid-19 saslimuša darbinieka dēļ īslaicīgi slēgtā "Euroaptieka" Rīgā, Slokas ielā 115, trešdien atsākusi darbu, norādīja "Euroaptieka" aptieku tīkla kvalitātes vadītāja Zane Melberga.

Aptieka, kas izvietota lielveikala "Maxima XXX" telpās, atsākusi darbu pēc pilnīgas telpu dezinfekcijas.

Melberga skaidroja, ka 27. martā pēc informācijas saņemšanas par inficēto darbinieku "Euroaptieka" tūlītēji sazinājās ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), kas apzināja visus konkrētās aptiekas darbiniekus, nosakot katram turpmāko rīcību.

"Saistībā ar SPKC rekomendācijām atsevišķi darbinieki, kuri bija tiešā kontaktā ar kolēģi, kam tika apstiprināta saslimšana ar Covid-19, atrodas pašizolācijā. Pārējie darbinieki ir saņēmuši SPKC individuālas rekomendācijas un tiem ļauts turpināt darbu," pauda Melberga.

Jautāta, vai vēl kāds "Euroaptieka" tīkla darbinieks no kādas citas aptiekas ir saslimis ar Covid-19, Melberga informēja, ka pēc šī brīža rīcībā esošās informācijas, neviens cits aptieku tīkla darbinieks nav saslimis ar Covid-19.

"Vienlaikus vēlos uzsvērt, ka mēs atbildīgi izturamies gan pret iedzīvotāju, gan savu darbinieku veselību – "Euroaptieka" darba drošības noteikumi strikti nosaka neatrašanos darba vietā pat ar mazākajiem saaukstēšanās simptomiem. Ikvienu darbinieku lūdzam pievērst pastiprinātu uzmanību savai pašsajūtai un higiēnai. Visi mūsu darbinieki ir saņēmuši instrukciju par rīcību gadījumos, ja ir aizdomas par vīrusu vai parādījušies jebkādu elpceļu slimību simptomi," klāstīja Melberga.

Viņa piebilda, ka visās tīkla "Euroaptiekās" ieviesti vairāki pasākumi sociālās distancēšanās nodrošināšanai: kases zonās, kur parasti ir vislielākā cilvēku plūsma, ar norādošām lentām uz grīdas izlīmēti norādījumi divu metru distances ievērošanai no farmaceita līdz apmeklētājiem, starp farmaceitu un apmeklētājiem ir uzstādītas speciālas norobežojošas stikla aizsargsienas.

Tāpat katrā aptiekā tiek veikta dezinfekcija un telpu uzkopšana vairākas reizes dienā, kā arī farmaceiti ievēro pastiprinātu roku higiēnu. "Euroaptieka" ir nodrošinājuši farmaceitiem dezinfekcijas līdzekļus un cimdus, aicinot farmaceitus arī pastiprināti novērot pašsajūtu.

Jau ziņots, ka 27. martā aptiekas Slokas ielā 115 darbiniekam oficiāli tika apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Konkrētais darbinieks nestrādāja aptiekā kopš 19. marta saistībā ar aptiekas darba drošības noteikumiem, kas liedz atrašanos darba vietā saukstēšanās simptomu gadījumos. Aptieka tika slēgta līdz 1. aprīlim.

"Euroaptieku" tīklu Latvijā pārvalda SIA "Euroaptieka" un SIA "Euroaptieka farmācija". Latvijā darbojas 56 šī zīmola aptiekas.

SIA "Euroaptieka" apgrozījums 2018. gadā bija 46,867 miljoni eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2017. gadā, savukārt peļņa palielinājās par 6% un bija 2,922 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Tikmēr SIA "Euroaptieka farmācija" apgrozījums 2018. gadā bija 47,864 miljoni eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2017. gadā, savukārt tā peļņa pieauga par 8% un bija 3,997 miljoni eiro.

"Euroaptieka" dibināts 2001. gadā, un tās pamatkapitāls ir 229 796 eiro, savukārt "Euroaptieka farmācija" dibināta 2011. gadā, un tās pamatkapitāls ir 54 740 eiro.

Abu uzņēmumu īpašniece ir Lietuvas kompānija "Euroapotheca", kurai kopumā ir vairāk nekā 600 aptieku Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Zviedrijā.

"Euroapotheca" pieder lielveikalu ķēdes "Maxima" īpašnieku kontrolētajam holdingam "Vilniaus prekyba". Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!